Vyhledávání objektů v obraze na základě předlohy

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá detekcí objektů v obraze na základě předlohy. Hlavním přínosem práce je nová metoda extrakce příznaků histogramu orientovaných gradientů používající sadu komparátorů pro extrakci dat. V práci jsou popsány použité metody komparace a extrakce. Hlavní část je věnována především metodě histogramu orientovaných gradientů, ze které vycházíme. V práci je užita malá sada trénovacích obrazů (celkem 100) ověřená křížovou validací, následně ověřená na reálných scénách. Dosažená úspěšnost křížové validace je až 98% pro SVM algoritmus.
This Thesis is focused to Image Object Detection using Template. Main Benefit of this Work is a new Method for sympthoms extraction from Histogram of Oriented Gradients using set of Comparators. In this used Work Methods of Image comparing and Sympthoms extraction are described. Main Part is given to Histogram of Oriented Gradients Method. We came out from this Method. In this Work is used small training Data Set (100 pcs.) verified by X-Validation, followed by tests on real Sceneries. Achieved success Rate using X-Validation is 98%. for SVM Algorithm.
Description
Citation
NOVÁK, P. Vyhledávání objektů v obraze na základě předlohy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
prof. Ing. Kamil Vrba, CSc. (předseda) doc. Ing. Anna Přibilová, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Radim Burget, Ph.D. (člen) Ing. Radomír Svoboda, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jan Hajný, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Hanák, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-12
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO