Pokročilé bezpečnostní aplikace pro Android

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá bezpečností operačního systému Android a to jak obecnými bezpečnostními prvky, tak možnostmi ukládání citlivých dat. V práci je diskutována možnost použití Android KeyStore pro ukládání citlivých dat. Analyzují se zde možnosti použití secure elementu pro aplikační výpočty a možnosti emulování čipové karty. Dále se práce zabývá použitím Host-based Card Emulation pro emulaci bezkontaktních čipových karet. V další části je simulována výkonnostní analýza modulárních aritmetických operací pro čísla s velkou bitovou délkou. V poslední části práce jsou popsány aplikace pro emulaci bezkontaktních čipových karet pro protokoly HM12 a HM14 a pro jejich ověřování a schéma pro zabezpečené uložení dat těchto protokolů.
The thesis deals with security of the Android operating system, both general security features and options for storing sensitive data. The suitability of Android KeyStore for storing sensitive data and the possibility of using the secure element for safe application calculations and smart card emulation are discussed. Using Host-based Card Emulation for contactless smart card emulation is discussed. The performance analysis of modular arithmetic operations for numbers with high bit length is examined. Following these analysis, an implementation of application for software contactless smart card emulation of HM12 and HM14 cryptographic protocol is proposed. And an implementation of application for verifying smart cards with these protocols is proposed. Also scheme for secure storage of sensitive data is proposed.
Description
Citation
ORGOŇ, M. Pokročilé bezpečnostní aplikace pro Android [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
prof. Ing. Kamil Vrba, CSc. (předseda) doc. Ing. Anna Přibilová, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Radim Burget, Ph.D. (člen) Ing. Radomír Svoboda, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jan Hajný, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Hanák, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-12
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO