Vzdáleně řízený termostat

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem práce je porozumět vyráběným termostatům a navrhnout vlastní termostat tak, aby umožňoval většinu základních možností klasických termostatů a navíc nastavení a správu přes webové rozhraní. Jedná se tedy o realizaci malého webového serveru, který úzce spolupracuje s hardwarovými periferiemi mikrokontroléru. Kromě webového rozhraní je ještě možné spravovat webový server z LCD TFT displeje nebo aplikací pro chytrý telefon s Androidem. Navíc termostat umožňuje čtení teplot z bezdrátových BLE modulů. Všechny teploty jsou ukládány průběžně do databáze a graficky zpracovávány.
The aim of my thesis is to understand the manufactured thermostats and design own thermostat to allow the most basic possibilities classical thermostats plus setup and management via web interface. It is a realization of a small web server that works closely with hardware peripherals. In addition, the web interface is still possible to manage a Web server of TFT LCD screen or applications for smart phone with Android. In addition, the thermostat allows the temperature reading from the BLE modules. All temperatures are continuously stored in a database and graphically processed.
Description
Citation
ZÁVODNÝ, V. Vzdáleně řízený termostat [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
doc. Ing. Václav Zeman, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Jaroslav Koton, Ph.D. (místopředseda) Ing. Ivo Herman, CSc. (člen) doc. Mgr. Karel Slavíček, Ph.D. (člen) Ing. Zdeněk Martinásek, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Šilhavý, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-12
Defence
Proč jste v první verzi termostatu (kapitola 2.1) použil značně zastaralé mikrokontroléry Atmel ATmega32? Bylo by možné použitím nějakého modernějšího Atmel mikrokontroléru vyřešit problémy s nedostatkem paměti a volných vývodů, které popisujete na stranách 39 a 40?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO