Odhad geografické polohy stanic v Internetu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato semestrální práce se zabývá problematikou metod IP geolokace. Jsou popsány metody pasivní a aktivní geolokace. Více je pak zaměřena na aktivní vyhledávání. Ty jsou založeny na měření zpoždění v síti, a proto je zde popsáno, jak zpoždění vzniká a jakým způsobem ho lze měřit. Dále práce popisuje vznik a strukturu síťě PlanetLab, neboť její uzly jsou využívány k měření zpoždění. Hlavním tématem je implementace metody Constraint-based Geolocation v jazyce Java. Je popsán algoritmus výběru přímek bestline všech referenšních bodů a také samotné vyhledávání cílové oblasti. Závěrem je ověřena správná funkčnost vyhledávání na testovacích datech.
This paper deals with methods of stations’ IP geolocation. It’s describes the methods of passive and active geolocation and it’s more focused on active searching methods, which usees measuring the latency in network. The factors causing delays in data transfer are discussed first, followed by discussion of the issue of measuring these delays. After that a brief description of PlanetLab experimental network, which nodes were used for delay measurment. Main topic is practical implementation of method Constraint-based Geolocation in Java programming language. Last but not least the measurement results of CBG algorithm are tested.
Description
Citation
NĚMEČEK, L. Odhad geografické polohy stanic v Internetu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
prof. Ing. Zdeněk Smékal, CSc. (předseda) prof. Ing. Dan Komosný, Ph.D. (místopředseda) Ing. Tomáš Vaněk, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Krejčí, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Přinosil, Ph.D. (člen) Ing. Radim Číž, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-12
Defence
Ve výsledcích uvádíte dve chyby. Prunik_err a polygon_err . Vysvětlete jak tyto chyby vznikly a jak se jim dá zabránit. Ke geolokaci využíváte 20 serverů ze sítě PlanetLab. Proč ste zvolil tento počet? Je možné zvýšit přesnot geolokace zvýšením počtu serverů. Volil servery s nejvyšší dostupností. Navýšení počtu serverů dle literatury zvyšuje přesnost. V čem je vaše metoda jíná oproti dříve vyvinuté metodě CBG? Odpověď: Nijak
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO