Terminál pro docházkový systém

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá problematikou elektronických docházkových systémů (EDS), které jsou v současně době používaný k evidenci docházky zaměstnanců. V první části práce se autor věnuje evidenci docházky obecně a koncepčnímu návrhu docházkového terminálu, na který navazuje obvodový návrh základní desky pro minipočítač Cubieboard2, RFID čtečku a dotykový LCD displej, který tvoří uživatelské rozhraní. Po vyrobení a vyzkoušení prototypu navržené DPS byl terminál sestaven, díky čemuž autor mohl upřít pozornost na softwarovou část řešení. Druhá polovina práce je věnována specifikům platformy Allwinner A20 a její podpoře v prostředí operačního systému GNU/Linux. Následně se autor věnuje nástroji Buildroot, který v průběhu práce využil k vytvoření binárního obrazu OS GNU/Linux pro uvedený minipočítač. Po ověření funkce operačního systému a podpory jednotlivých periferií bylo možné přistoupit k realizaci docházkové aplikace, jejíž návrh a řešení jsou rozebrány v poslední části práce.
This thesis deals with electronic attendance systems which are nowadays being widely used to record employee attendance. General problem of attendance tracking is introduced in first part of the thesis along with a conceptual solution of an attendance system terminal. Author then describes a circuitry and a PCB design of a baseboard for a Cubieboard2 minicomputer, a RFID reader and a touchscreen LCD display. After successful testing of said PCB, the terminal has been completed and it was possible to focus on a software solution. Latter part of the thesis is dedicated to a specifics of the Allwinner A20 platform and its support by a GNU/Linux operating system. In following chapter author describes use of a Buildroot software for creating a Linux based binary image for an aforementioned minicomputer. Since an operating system and a peripheral support were successfully tested author could focus on a design and implementation of an attendance software that is described in the final chapter.
Description
Citation
CHMELAŘ, J. Terminál pro docházkový systém [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
doc. Ing. Karel Burda, CSc. (předseda) prof. Ing. Miroslav Vozňák, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Kamil Říha, Ph.D. (člen) Ing. Martin Hasmanda (člen) Ing. Ivo Strašil (člen)
Date of acceptance
2014-06-12
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO