Zpracování signálu z kontinuálního měření tlaku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalářská práce obsahuje obecný popis krevního tlaku a jeho význam a také se zabývá jeho nemocemi, jako je hypotenze a hypertenze. Práce dále obsahuje literární rešerši způsobu měření krevního tlaku. Literární rešerše se především týká neinvazivní metody měření krevního tlaku. V bakalářské práci je téţ navrhnutý program v prostředí Matlab, který slouţí pro zpracování signálu z kontinuálního měření tlaku krve pro detekce SBP a DBP a MAP tep po tepu. Pro ověření funkčnosti programu je další realizace provedena v GUI. V závěru práce jsou získaná data statisticky vyhodnocena.
Bachelor thesis contains a general description of the blood pressure phenomenon and its importance and also deals with diseases, such as hypotension and hypertension. The work also includes a literature review of blood pressure measuring methods. Closely are discussed the non-invasive methods. The result of the work is also a unique program designed in Matlab, which is developed for signal processing of continuous blood pressure measurement for detection of SBP and DBP and MAP, pulse after pulse. To verify the functionality of the program, the further implementation was carried out in GUI. In conclusion, the obtained data are beeing analyzed statistically.
Description
Citation
SVOBODOVÁ, I. Zpracování signálu z kontinuálního měření tlaku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínská technika a bioinformatika
Comittee
prof. Ing. Jiří Jan, CSc. (předseda) prof. Ewaryst Tkacz, Ph.D.,D.Sc. (místopředseda) Ing. Oto Janoušek, Ph.D. (člen) MUDr. Eva Závodná, Ph.D. (člen) Dr. Ing. Vlastimil Vondra (člen) MUDr. Jan Máchal, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-19
Defence
Studentka prezentovala výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. MUDr. Máchal se dotázal Jak moc je algoritmus citlivý na ztrátu elasticity cév. Studentka obhájila bakalářskou práci s výhradami a odpověděla na otázky členů komise a oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO