Monitor dechu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Monitor dechu je detekční zařízení určené ke sledování periodicity dýchání novorozenců a kojenců. Zpravidla se indikuje u dětí do jednoho roku života, kdy napomáhá ke snížení rizika spojeného se spánkovou apnoí a syndromem náhlého úmrtí. Teoretická část této bakalářské práce pojednává o fyziologii dýchání, respiračních poruchách, způsobech jejich monitorování a léčbě. Cílem technické části je návrh vlastního monitorovacího zařízení pro detekci a vyhodnocování dechové frekvence. Součástí je blokové a elektrické schéma přístroje a vývojový diagram programu, který je realizován pomocí mikrokontroléru.
Movement monitor is a detection device for monitoring the frequency of breathing of newborns and infants. It is usually indicated to children under the one year as a support to reduce the risk associated with sleep apnoea and Sudden Death Syndrome. The theoretical part of this bachelor thesis discusses the physiology of respiration, respiratory disorders, methods of monitoring and treatment. The aim of the technical part is to design own monitoring device for detecting and evaluating the frequency of breathing. It includes a block diagram and a wiring scheme of device and a flow chart of program, which is implemented by a microcontroller.
Description
Citation
ZAHRADNÍČKOVÁ, L. Monitor dechu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínská technika a bioinformatika
Comittee
doc. Ing. Milan Chmelař, CSc. (předseda) Ing. Vratislav Harabiš, Ph.D. (místopředseda) doc. RNDr. Ing. Jiří Šimurda, CSc. (člen) doc. MUDr. Zdeněk Wilhelm, CSc. (člen) MUDr. Václav Zvoníček, Ph.D. (člen) Ing. Lukáš Smital, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-19
Defence
Studentka prezentovala výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Ing. Harabiš položil otázku: proč filtrujete motorické pohyby dítěte? Doc. Wilhelm položil otázku: Doporučila byste tento systém každému? Studentka obhájila bakalářskou práci s výhradami a odpověděla na otázky členů komise a oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO