Kontrastní MRI perfuzní zobrazování

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce je zaměřena na kontrastní MRI perfuzní zobrazování pomocí metody Dynamic Contrast-Enhanced MRI. Jsou zde popsány základní principy nukleární magnetické rezonance a pulzní sekvence používané při DCE MRI. Práce obsahuje část věnovanou dynamickému kontrastnímu zobrazování fantomu na experimentálním NMR přístroji umístěném na Ústavu přístrojové techniky AV ČR v Brně. Výsledky měření jsou vyhodnoceny na základě modelů a získané perfuzní parametry jsou diskutovány.
This semestral thesis is focused on contrast MRI perfusion imaging using method of Dynamic Contrast-Enhanced MRI. It describes basic principles of nuclear magnetic resonance and puls sequences used in DCE MRI. The thesis contains a part dedicated to dynamic contrast imaging of phantom with experimental NMR device located at the Institut of Scientific Instruments of the ASCR in Brno. Results of measurements are analyzed based on models and reached perfusion parameters are discussed.
Description
Citation
ŠEJNOHA, R. Kontrastní MRI perfuzní zobrazování [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínská technika a bioinformatika
Comittee
prof. Ing. Ivo Provazník, Ph.D. (předseda) Ing. Radovan Jiřík, Ph.D. (místopředseda) Ing. Pavel Leinveber (člen) MUDr. Marie Nováková, Ph.D. (člen) doc. MUDr. Iva Slaninová, Ph.D. (člen) Ing. Marina Ronzhina, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-19
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Prof. Provazník požádal o zodpovězení otázek oponenta. Ing. Jiřík položil otázku, kde na fantomu byla vybírána atretiální vstupní funkce a jaké bylo kritérium výběru AIF. Dále která z metod studentovi v práci nefungovala a zda student ví proč. Prof. Provazník požádal o vysvětlení snímku parametické mapy z prezentace. Student odpověděl na otázky členů komise a oponenta. Student obhájil bakalářskou práci.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO