Detekce komplexů QRS elektrogramů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá detekcí komplexů QRS ze signálu izolovaných králičích srdcí. V první části práce je uveden popis lidského elektrogramu a výčet vybraných metod detekce QRS. V praktické části jsou představeny navržené detektory, které byly realizovány v prostředí Matlab. Následuje statistické zhodnocení dosažených výsledků a jejich interpretace.
This work deals with QRS complex detection in isolated rabbit´s heart. In first part of the work is a description of human electrogram and summary of selected methods of QRS detection. In the practical part detectors which were implemented in Matlab are presented. It is followed by a statistical analysis of the acquired results and their respective interpretation.
Description
Citation
MAHDALOVÁ, K. Detekce komplexů QRS elektrogramů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínská technika a bioinformatika
Comittee
doc. Ing. Jiří Kozumplík, CSc. (předseda) doc. Ing. Jana Kolářová, Ph.D. (místopředseda) Ing. Helena Škutková, Ph.D. (člen) Mgr. Daniel Vlk, CSc. (člen) MUDr. Kateřina Fialová, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-18
Defence
Studentka prezentovala výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Studentka obhájila bakalářskou práci a odpověděla na otázky členů komise a oponenta. Doc. Kolářová položila otázku: Jaká byla dosažená specificita a senzitivita? Kolik signálů bylo zpracováváno?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO