Hodnocení finanční situace města a návrhy na její zlepšení

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Bakalářská práce „Hodnocení finanční situace města a návrhy na její zlepšení“ se zabývá problematikou hospodaření města Hluk a to konkrétně v letech 2009-2013. První část bakalářské práce obsahuje teoretické východiska práce, které definují základní pojmy z oblasti hospodaření obce. Další část se zabývá stručnou charakteristikou města Hluk, sestavením SWOT analýzy města a také samotným analyzováním rozpočtů v jednotlivých letech sledovaného období. V třetí části této bakalářské práce se snažím navrhnout taková opatření, která by vedla ke snížení výdajů nebo naopak zvýšení příjmů v rozpočtu města.
Bachelor thesis „Evaluation of the financial situation of the city and proposals for its improvement“ deals with the management of the city Hluk in the year 2009 – 2013. The first part of the thesis contains the theoretical basis of the work, which define the basic concepts of management of the municipality. The following section involves a brief characteristics of the city Hluk, SWOT analysis of the city and budget analysis of each year during the observed period. In the third part of this thesis I try to propose measures that would reduce spending or increase the city budget.
Description
Citation
BÁNOVSKÁ, M. Hodnocení finanční situace města a návrhy na její zlepšení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Ekonomika podniku
Comittee
doc. Ing. Vojtěch Bartoš, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jiří Beneš, CSc. (místopředseda) Ing. Roman Ptáček, Ph.D. (člen) Ing. Vladimíra Bayerová, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Mráček, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-25
Defence
Otázky oponenta - zodpovězeno 1) Mráček, PhD - Jak je to s poplatky z cestovního ruchu? Jak jsou tyto poplatky vysoké? - Zodpovězeno 2) Kučerová, PhD - Řešila jste v problematice osvětlení obce návratnost investice? Počítala jste s náklady na údržbu? - Zodpovězeno 3) Ptáček, PhD - Je zájem o příspěvky na rekonstrukce domů?- Zodpovězeno 4) doc.Beneš - Typický příklad konkrétní investice - investiční příjmy. - Zodpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO