Podpora projektování v programu BrisCAD/AutoCAD

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
V této práci jsem se zabýval vytvořením pracovního prostředí v programu AutoCAD/BricsCAD, které má sloužit pro kreslení silových a slaboproudých domovních rozvodů. Jako hlavní program jsem zvolil AutoCAD, kde jsem vykonstruoval kompletní pracovní menu. V programu BricsCAD jsem vytvořil ukázkové menu, pro možnost předvést, jak sním dále pracovat a rozšiřovat. V práci se zabývám i tím, jakým způsobem můžeme měnit vzhled a vlastnosti programů AutoCAD/BricsCAD. Část práce se zabývá konstrukcí a tvořením elektrických značek. Při tvorbě pracovního prostředí v programu AutoCAD/BricsCAD jsem řešil, jak využít vytvořená data a nevytvářet duplicitní soubory. Dále jsem řešil, jak zobrazit a vkládat vytvořené symboly elektrických značek do výkresové dokumentace.
This work deals with programing of a user interface in AutoCAD or BricsCAD which shall be used for drawing strong and weak current wiring in housing. I have used AutoCAD as the primary software and I have programed entire working menu in it. In BricsCAD I have programed sample menu to show how could we work with it and expand it. In the work I deal with change of design and properties of AutoCAD or BricsCAD. Part of the work deals with design and making of electrical symbols. I have dealt with how to use generated data without generating duplicates, when designing work environment in AutoCAD and BricsCAD. I also dealt with displaying and inserting of the created symbols into the drawings.
Description
Citation
HASAL, O. Podpora projektování v programu BrisCAD/AutoCAD [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a elektroenergetika
Comittee
doc. Ing. Jaroslava Orságová, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Jiří Drápela, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Peter Braciník, Ph.D. (člen) Ing. Vladimír Kohout (člen) doc. Ing. Vladimír Blažek, CSc. (člen) doc. Ing. Petr Mastný, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jiří Raček, CSc. (člen) Ing. Jan Macháček, Ph.D. (člen) Ing. Jan Škoda, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-17
Defence
Student prezentoval svoji práci na téma Podpora projektování v proramu BrisCAD/AutoCAD. Otázky oponenta byly zodpovězeny bez dotazů komise. Dotazy ohledně bakalářské práce byly následující: Byl vznesen dotaz ohledně jazyka bakalářské práce, otázka byla vysvětlena.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO