Měření provozních parametrů světelných zdrojů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato semestrální práce je zaměřena na seznámení se s provozními parametry světelných zdrojů a způsobu jejich měření. Jsou zde popsány jednotlivé světelně-technické, elektrické a ostatní parametry světelných zdrojů a způsoby jejich měření a vyhodnocování. Pro přehlednost jsou vytvořeny tabulky s rozsahy fotometrických veličin jednotlivých světelných zdrojů. Práce je také zaměřena k popisu jednotlivých fotometrických přístrojů a k nastínění principu, na kterém pracují.
This semestral thesis is focused on description of operating parameters of light sources and their measurements. There are descripted light-technical, electrical and other parameters of light sources and methods of their measurements and evaluations. In tables there are ranges of fotometric quantities for most types of light sources. This thesis is also focused on functional explanation of photometric measuring instruments.
Description
Citation
MOTYČKA, M. Měření provozních parametrů světelných zdrojů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a elektroenergetika
Comittee
doc. Ing. Jaroslava Orságová, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Jiří Drápela, Ph.D. (místopředseda) Ing. František Vybíralík, CSc. (člen) Ing. Vladimír Kohout (člen) doc. Ing. Vladimír Blažek, CSc. (člen) doc. Ing. Petr Mastný, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jiří Raček, CSc. (člen) Ing. Jan Macháček, Ph.D. (člen) Ing. Jan Škoda, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-18
Defence
Student seznámil komisi se svojí bakalářskou prací na téma Měření provozních parametrů světelných zdrojů. S posudky oponenta a vedoucího práce seznámil komisi vedoucí práce Ing. Krbal. Student odpověděl na otázky oponenta práce. Ing. Škoda položil dotaz týkající se vhodného způsobu použití indukční zářivky. Dále se zeptal na princip získání bílého světla u výkonové LED diody. Student tuto problematiku upřesnil. Docent Drápela požadoval popis grafu použitého v prezentaci a poukázal zde na nejasnosti. Student tento problém zdůvodnil.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO