Srovnání IFRS a české účetní legislativy v oblasti dlouhodobého majetku a rezerv

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Tato bakalářská práce je zaměřena na srovnání účetních postupů Mezinárodních standardů účetního výkaznictví a české účetní legislativy. Cílem práce je identifikovat důležité rozdíly v oblasti účtování dlouhodobého hmotného majetku a rezerv a zhodnotit, jaký vliv má používání IFRS na obraz výkonnosti vybrané společnosti. V rámci praktické části práce je posouzeno, zda by byla přínosná konvergence české účetní legislativy s IFRS.
This bachelor’s thesis is aimed at accounting procedures comparison of International Financial Reporting Standards and Czech accounting legislation. The objective of this thesis is to identify important differences in field of fixed assets and provisions accounting and to assess how the application of IFRS influences the productivity image of particular corporation. In terms of practical part of this thesis it is assessed whether the convergence of Czech accounting legislation to IFRS would be beneficial.
Description
Citation
HÁJKOVÁ, J. Srovnání IFRS a české účetní legislativy v oblasti dlouhodobého majetku a rezerv [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Účetnictví a daně
Comittee
doc. Ing. Anna Fedorová, CSc. (předseda) Mgr. Ing. Petra Hamplová, Ph.D. (místopředseda) Ing. Martina Sochorcová, Ph.D. (člen) doc. Ing. Ondřej Žižlavský, Ph.D. (člen) Ing. Michaela Beranová, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-24
Defence
otázky vedoucí: odpovězeno otázky oponentky: odpovězeno Doc. Fedorová: České účetnictví je opravdu tak vzdálené od IFRS? V Českém účetnictví není usměrněno výkaznictví? Víte o nějakých problémech v rámci IFRS? Sestavila jste závěrku podle změn, které jste prezentovala? Byl prostor pro změnu odepisování? - odpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO