Syndrom vyhoření u pracovníků v neziskovém prostoru

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
V diplomové práci je řešena problematika syndromu vyhoření v neziskovém sektoru. Teoretická část se zabývá motivací, pracovním výkonem a popisem neziskové organizace. Dále je charakterizován syndrom vyhoření, jeho průběh a zamezení v souvislosti s neziskovou organizací. V analytické části práce je zjišťován výskyt syndromu vyhoření ve vybrané neziskové organizaci. Zabývá se také analýzou motivace a pracovního výkonu v souvislosti se syndromem vyhoření. Cílem práce je analýza výskytu syndromu vyhoření ve vybrané organizaci a na základě výsledků této analýzy navrhnout opatření na jeho eliminaci.
The master’s thesis focuses on a theme of burnout syndrome in a non-profit sector. The theoretical part deals with motivation, work performance and a description of a non-profit organization. This part also describes the burnout syndrom, its processes and burnout prevention in connection with a non-profit organization. The practical part deals with the occurence of burnout syndrome in a selected non-profit organization. I also focus on the analysis of motivation and work performance relating the burnout syndrome. The aim of this thesis is to analyse the burnout syndrome occurence in the particular organization and create maasures to eliminate the burnout. ¨.
Description
Citation
VAŇKOVÁ, L. Syndrom vyhoření u pracovníků v neziskovém prostoru [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Řízení a ekonomika podniku
Comittee
prof. Ing. Vojtěch Koráb, Dr., MBA (předseda) Ing. Petr Jalůvka (místopředseda) doc. Ing. Romana Čižinská, Ph.D. (člen) Ing. Lenka Smolíková, Ph.D. (člen) Mgr. Štěpán Konečný, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-18
Defence
Otázky vedoucího diplomové práce – odpovězeno Otázky oponenta diplomové práce – odpovězeno Otázka: prof. Koráb - Volba společnosti pro zpracování DP, volba škály hodnocení - odpovězeno Otázka: Ing. Jalůvka - Existence syndromu vyhoření, konzultace a využití výsledků DP organizací - odpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO