Komparace účetních soustav České republiky a Spojeného království Velké Británie a Severního Irska

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Tato bakalářská práce pojednává o současné podobě národních účetních soustav používaných v České republice a Spojeném království Velké Británie a Severního Irska. Cílem práce je identifikace rozdílů těchto účetních soustav a posouzení stavu jejich mezinárodní integrace. Práce se zabývá právní úpravou účetnictví a dále konkrétními účetními postupy se zaměřením na operativní a finanční leasing. Praktická část je věnována srovnání postupu pro účtování a vykazování finančního leasingu.
This bachelor’s thesis discusses current nature of accounting systems used in the Czech republic and the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland. The objective of this thesis is to identify differences between these accounting systems and to asses the level of their international integration. Thesis describes legal basis of accounting and specific accounting methods applied to finance and operating leases. Practical part is dedicated to the comparation of accounting and reporting of finance lease.
Description
Citation
SCHREIBER, A. Komparace účetních soustav České republiky a Spojeného království Velké Británie a Severního Irska [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Účetnictví a daně
Comittee
doc. Ing. Anna Fedorová, CSc. (předseda) Mgr. Ing. Petra Hamplová, Ph.D. (místopředseda) Ing. Martina Sochorcová, Ph.D. (člen) doc. Ing. Ondřej Žižlavský, Ph.D. (člen) Ing. Michaela Beranová, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-24
Defence
otázky vedoucí: odpovězeno otázky oponentky: odpovězeno Doc. Fedorová: V práci jste se zaměřil pouze na leasing? Účtují všechny účetní jednotky v ČR pouze českých účetních předpisů? Když v ČR vedu účetnictví podle mezinárodních pravidel kolik musím zveřejnit účetnich závěrek a proč? - odpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO