Výroba držáku pojezdového kolečka pračky

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Práce řeší návrh technologie výroby součásti stříháním a ohýbáním. Jedná se o součást používanou pro uchycení kolečka pračky, která se vyrábí z ocelového plechu. Rozborem technologií vhodných pro výrobu byla zvolena výroba ve sdruženém postupovém nástroji. Nástroj využívá normalizovaných komponent pro stříhání a ohýbání, které se provádí na výstředníkovém lisu LEN 40C (výrobce ŠMERAL Brno), s nominální tažnou silou 400 kN. Cena součásti se pohybuje okolo 8 Kč/ks.
The project is design technology components by cutting and bending. It is a component, which is used for attaching wheel of waching machine.It is manufactured from sheet steel. Analysis of suitable technologies for the production of manufacturing were selected in the combined processing tools. The tool uses standard components for cutting and bending, which is done on an eccentric press LEN 40 (manufacturer ŠMERAL Brno), with a nominal tensile force 400 kN. The prize of holder is about 8 Kč.
Description
Citation
KOPŘIVA, T. Výroba držáku pojezdového kolečka pračky [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
prof. Ing. Milan Forejt, CSc. (předseda) prof. Ing. Radko Samek, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Zdeněk Lidmila, CSc. (člen) Ing. Miroslav Jopek, Ph.D. (člen) Ing. Ladislav Žák, Ph.D. (člen) doc. Ing. Libor Pantělejev, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-25
Defence
Student seznámil komisi se svojí bakalářskou prací a odpověděl na otázky oponenta. Student odpovídal na tyto otázky komise: 1. Jakým řeckým písmenem se označuje dovolené napětí? 2. Jakým řeckým písmenem se označuje poměrná deformace? 3. Jaká je mez kluzu oceli dle ČSN 41 9312? 4. V jakém stavu se nachází výše zmíněná ocel? 5. Kde se ve výkresové dokumentaci nachází pozice 6? 6. Proč byly zvoleny různé druhy materiálů na jednotlivé střižníky? 7. Jak bylo stavono ve výkresové dokumentaci sražení hran 0,3 mm?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO