Reporting udržitelného rozvoje

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Diplomová práce se zabývá reportingem udržitelného rozvoje a jeho způsobu podávání pravidelných zpráv. První část obsahuje údaje o trvale udržitelném rozvoji a shrnutí přístupu ze strany OSN a EU k udržitelnému rozvoji, který ovlivnil podnikatelské postoje ke zveřejňování pravidelných výsledků pomocí standardizovaných zpráv o udržitelnosti. Ve druhé části je provedena analýza situace podávání reportu podniků v pivovarnictví o udržitelnosti rozvoje a společenské odpovědnosti. Cílem je vytvořit doporučení pro vytvoření reportu o udržitelném rozvoji a společenské odpovědnosti na základě předchozích analýz a zhodnocení jejich vývoje.
Thesis deals with the reporting of sustainability development and its mode of administration of regular reports. The first section contains information ofsustainability development and a summary of the approach of the UN and the EU to sustainability development, which influenced business attitudes to the disclosure of periodic results using standardized reporting of sustainability. The second part analysis the situation of companies in the administration report brewing on sustainability and social responsibility. The aim is to develop recommendations for the creation of reports on sustainable development and social responsibility on the basis of previous analyzes and evaluation of their development.
Description
Citation
MLEJNEK, T. Reporting udržitelného rozvoje [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Řízení a ekonomika podniku
Comittee
prof. Ing. Alena Kocmanová, Ph.D. (předseda) Ing. Jiří Michele (místopředseda) doc. PhDr. Iveta Šimberová, Ph.D. (člen) RNDr. Zuzana Chvátalová, Ph.D. (člen) Ing. Lucie Kaňovská, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-18
Defence
Otázky oponenta – odpovězeno Ing. Michele: V čem vidíte výhodu udržitelného rozvoje? Předpokládáte spolupráci s investory? Jaké je nebezpečí pro menší pivovary v kapitálovém propojování?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO