Analýza vlivu zateplení na cenu bytových jednotek ve Žďáře nad Sázavou

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Diplomová práce se zabývá analýzou vlivu zateplení na cenu bytových jednotek ve Žďáře nad Sázavou. V teoretické části se práce zabývá tématikou energetické náročnosti a oceňováním. V druhé části práce stanovuji hodnoty vybraných bytových jednotek různými metodami oceňování, a to: metodou přímého porovnání, porovnávací metodou a metodou nákladovou. Dále se práce zabývá úsporou energií v závislosti na provedení zateplení. Cílem práce je určení, zda a o kolik dojde k nárůstu ceny bytové jednotky vlivem dodatečného zateplení, jaké jsou úspory na teplo a jaká je zhruba doba návratnosti do investice.
This thesis analyzes the impact of insulation on the price of flats in Zdar. In the theoretical part of the thesis deals with the theme of energy demand and pricing. The second part sets the prices of selected flats in different valuation methods, namely: direct comparison method, comparative method and cost method. Furthermore, the work deals with energy conservation, depending on the thermal insulation. The aim is to determine whether and by how much prices will rise flats due to the additional insulation, what are the savings in heat and what about payback to investment.
Description
Citation
DVOŘÁK, J. Analýza vlivu zateplení na cenu bytových jednotek ve Žďáře nad Sázavou [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Realitní inženýrství
Comittee
prof. JUDr. Ivo Telec, CSc. (předseda) Ing. Lubomír Weigel, CSc. (místopředseda) Ing. Boris Biely (člen) Ing. Vítězslava Hlavinková, Ph.D. (člen) Ing. Petr Doležal (člen)
Date of acceptance
2014-06-24
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO