Ekonomické vyhodnocení CNC stroje ve firmě

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Riešenou témou je analýza aplikácie CNC obrábacieho centra v strojárenskej výrobe, ktorá sa zaoberá ekonomickými prínosmi a prínosmi pre firmu z hľadiska zlepšenia presnosti a produktivity. Po preštudovaní odbornej literatúry a oboznámení sa s praktickým využitím CNC obrábacieho centra v spoločnosti COLAR s.r.o. sú získané ekonomické parametre z nasadenia CNC stroja na výrobu zadanej súčasti v kusovej i sériovej výrobe.
The aim of bachelor’s thesis is analyze of the application of the CNC machines for the production, target to the economical effects of the machining process and compare with conventional technologies. After studying proper literature and becoming familiar with the production of the CNC machines in COLAR Ltd. Company, is finding out economical parameters of CNC machine for piece and serial production of the chosen part.
Description
Citation
KOLLÁR, A. Ekonomické vyhodnocení CNC stroje ve firmě [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Ekonomika a procesní management
Comittee
prof. Ing. Miroslav Píška, CSc. (předseda) doc. Ing. Zdeněk Sojka, CSc. (místopředseda) PhDr. Emilie Franková, Ph.D. (člen) Ing. Zdeňka Videcká, Ph.D. (člen) Ing. Josef Veselý, CSc. (člen)
Date of acceptance
2014-06-19
Defence
Otázky oponenta práce: odpovězeno Otázka prof. Ing. Miroslav Píška, CSc.: Co se děje s mlhou při chlazení mikromlhou - jakým způsobem je ošetřeno riziko vdechování této mikromlhy? Proč jste nepoužil jiné vrtáky? odpovězeno Otázka Ing. Zdeňka Videcká, Ph.D.: Projeví se v porovnání nákladů i software - bude potřeba nějaký speciální software? Existuje i vazba na ERP systém? odpovězeno Otázka Ing. Josef Veselý, CSc.: Kolika směnná je výroba a za jak dlouho se stroj zaplatí? odpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO