Automatický přepínač mezi síťovým a akumulátorovým napájením

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá řešením automatického přepínače mezi síťovým a akumulátorovým napájením. Pro jednoduchost, univerzálnost a variabilitu je zařízení řízeno naprogramovaným mikrokontrolérem od firmy Texas Instruments řady MSP430G. Protože jedním z požadavků je napájet přepínač z akumulátoru, práce se věnuje nejen návrhu zařízení, ale i výběru vhodných součástek s příznivými parametry jako je vlastní spotřeba či nízký ztrátový výkon. Dále se věnuje ochraně jak spínacích prvků, tak celého zařízení, měniči pro solární dobíjení akumulátoru a možnosti interakce s uživatelem v podobě informačního displeje a klávesnice.
This work deals with the solution of automatic switch between mains and accumulator power supply. For simplicity, versatility and variability of the device is controlled by a programmed microcontroller from Texas Instruments series MSP430G. Because one of the requirements is supply the device from battery power, the work deals with a design of the device, but also the selection of appropriate components with favorable characteristics such as low self-consumption or power dissipation. It also discusses how to protect the switching elements and the entire plant, converter for solar battery charging and the possibility of interaction with the user in the form of an information display and keyboard.
Description
Citation
ŠIŠÁK, D. Automatický přepínač mezi síťovým a akumulátorovým napájením [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Teleinformatika
Comittee
prof. Ing. Jaroslav Koton, Ph.D. (předseda) Ing. David Kubánek, Ph.D. (místopředseda) Ing. Petr Kovář, Ph.D. (člen) doc. Ing. Lukáš Malina, Ph.D. (člen) doc. Ing. Petr Mlýnek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-19
Defence
Uveďte konkrétní příklady praktického využití navrženého zařízení a jeho výhody či nedostatky v porovnání s existujícím řešením. Jaký vliv má zátěž na dobu přepnutí? Jak je řešeno ovládání bistabilního relé? Byla pájení vykonáno ručně? Jaká je cena součástek?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO