Degradační testy polymerních materiálů vystavených klimatickým podmínkám

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
V této bakalářské práci jsou shrnuty základní poznatky o fotovoltaické přeměně energie, zařízeních a materiálech, které se ve fotovoltaice používají. Jsou zde popsány druhy degradačních činitelů působících na fotovoltaické panely a je zde uvedena norma ČSN EN 61215. Hlavním úkolem práce je sledování změn vnitřní a povrchové rezistivity vybraných pouzdřicích materiálů vlivem zvýšené vlhkosti.
Basic knowledge of photovoltaic energy transformation, devices and materials, used in photovoltaics are summarized in this bachelor’s thesis. Sort of degradation factors of the photovoltaic panels and the norm ČSN EN 61215, are described there. The main purpose of this research is monitoring the change of volume and surface resistivity of selected covering materials. These covering materials were influenced of increased humidity.
Description
Citation
DAREBNÝ, T. Degradační testy polymerních materiálů vystavených klimatickým podmínkám [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika a technologie
Comittee
prof. Ing. Karel Bartušek, DrSc. (předseda) doc. Ing. Radek Polanský, Ph.D. (místopředseda) Ing. Zdenka Rozsívalová (člen) Ing. Bohuslav Res, CSc. (člen) Ing. Ondřej Hégr, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-16
Defence
Student seznámil státní zkušební komisi s cíli a řešením závěrečné vysokoškolské práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta. Otázky v diskuzi: Je vlhkost při cyklickém teplotním namáhání konstancí? Seznámil jste se s normou na měření povrchové a vnitřní rezistivity? Jaký je rozdíl mezi vnitřním odporem a vnitřní rezistivitou? Bylo provedeno opakované měření a statistické vyhodnocení? Jaká je směrodatná odchylka a variační koeficient provedených měření? Ve kterých místech solárního panelu je použit Tedlar a EVA?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO