Využití mobilní platformy Android k ovládání přístrojové techniky

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Předkládaná práce popisuje aktuální trendy a moderní metody využívající mobilní zařízení k ovládání laboratorních přístrojů a následnému měření. Hlavním cílem je vytvoření aplikace pro mobilní zařízení s operačním systémem Android, díky které bude možné vzdáleně ovládat a měřit s přístroji v laboratoři. Praktická činnost je zaměřena na naprogramování mobilní aplikace, která dokáže laboratorní přístroj na dálku kontaktovat, nastavit pro různé druhy měření podporované přístrojem a následné čtení naměřených dat z přístroje do mobilního zařízení.
The present work describes current trends and modern methods using mobile devices to operate laboratory equipment and subsequent measurements. The main objective is create application for mobile devices running on Android system, which will be remotely controlled and measured with instruments in the laboratory. Practical activities are focused on programming mobile application that can remotely laboratory device contact, set for different types of measurements supported device and then read the measurement data from the device to a mobile device.
Description
Citation
MACEK, M. Využití mobilní platformy Android k ovládání přístrojové techniky [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika a technologie
Comittee
prof. Ing. Jiří Kazelle, CSc. (předseda) Ing. Pavel Prosr, Ph.D. (místopředseda) doc. RNDr. Andrea Straková Fedorková, Ph.D. (člen) Ing. Ondřej Čech, Ph.D. (člen) Ing. Martin Adámek, Ph.D. (člen) prof. Ing. Jiří Vondrák, DrSc. (člen)
Date of acceptance
2014-06-16
Defence
Student seznámil státní zkušební komisi s cíli a řešením závěrečné vysokoškolské práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta. Otázky v diskuzi: Je významný rozdíl mezi jednotlivými verzemi Android? Jaký je důsledek nových verzí pro běžného uživatele? Lze se připojit z více zařízení na jeden přístroj? Jaké je zabezpečení pro přenos dat? Jakým způsobem je řešen výpadek sítě?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO