Model silnoproudého vedení pro datovou komunikaci

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce pojednává o problematice datové komunikace po silnoproudém vedení. V práci je zmíněna historie PLC systémů, současné možnosti využití a typy modulací, které se používají. V práci se pojednává o možnostech modelování PLC systémů, zdrojích rušení a parametrech přenosového vedení. Především jsou zde rozebrány metody modelování přenosového vedení, přičemž jedna z nich (metoda kaskádně zapojených dvojbranů) je dále použita v praktické části této bakalářské práce. Praktická část této práce se zabývá modelováním různých typů topologií a impedančních zakončení s využitím generováním náhodných parametrů vedení a velikostí topologií. Jsou zde rozebrány výsledky praktického měření, které jsou vneseny do modelu. Model je poté porovnáván s jiným dostupným modelem, při fixních parametrech.
This bachelor thesis is dealing with matters of data communication after power line. The thesis is including the PLC systems history, current possibilities of utilization and different types of modulations being used, interference sources and parameters of a transmission line. We will elaborate on methods of transmission line modeling and one of them will be used in the practical part of the thesis. The practical part consists of modeling of different types of topology and impedance endings applying generation of random transmission parameters and sizes of typology. We analyze results from practical measurement which are incorporated in a model. The model is then being compared with another one in terms of fixed parameters.
Description
Citation
BALUCH, V. Model silnoproudého vedení pro datovou komunikaci [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Teleinformatika
Comittee
prof. Ing. Jaroslav Koton, Ph.D. (předseda) Ing. David Kubánek, Ph.D. (místopředseda) Ing. Petr Kovář, Ph.D. (člen) doc. Ing. Lukáš Malina, Ph.D. (člen) doc. Ing. Petr Mlýnek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-19
Defence
K jakým závěrům jste při Vašem měření došel? (co je přínos Vaší práce) Co je výstupem práce, jak byly prováděny výpočty? Co je zajímavé na vynesených průbězích grafů? V jakých pásmech pracují úzkopásmová a širokopásmová PLC?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO