Programovatelný MIDI ovladač

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá realizací programovatelného MIDI ovladače. Teoretická část práce popisuje protokol MIDI, jeho strukturu a použití. Současně rozebírá vlastnosti použitých součástek, zejména procesoru ATmega32-16PU a LCD displeje s řadičem HD44780. Praktická část práce se zaměřuje na popis zapojení, návrh desky plošných spojů a rozbor programu. Pro naprogramování byl použit programátor Biprog a vývojová platforma Atmel studio 6.1. Ovladač umožňuje odeslání MIDI zprávy při každé akci uživatele, včetně zpráv systémových, je programovatelný z počítače pomocí MIDI zpráv System Exclusive a obsahuje funkci soft-thru.
This bachelor‘s thesis analyzes a designing a programmable MIDI controller. Theoretical part describes the MIDI protocol, its structure and usage. It also focuses on attributes of used components, mainly the ATmega32-16PU processor and liquid crystal display with HD44780 controller. Practical part of the project focuses on designing an electronic scheme of MIDI controller, its printed circuit board and it describes used program. For programming was used ISP programmer Biprog and as development platform Atmel studio 6.1. Finished controller is able to send MIDI message with every users action, including system messages. It is programmable using computer generated System Exclusive MIDI messages and it contains a soft-thru function.
Description
Citation
KOLAŘÍK, M. Programovatelný MIDI ovladač [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Teleinformatika
Comittee
prof. Ing. Eva Gescheidtová, CSc. (předseda) prof. Ing. Karel Bartušek, DrSc. (místopředseda) Ing. Michal Kohoutek, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jiří Schimmel, Ph.D. (člen) Ing. Hicham Atassi, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-19
Defence
V kapitole 4.1 je uveden termín bouncing. Pokuste se vysvětlit, proč nastává a jak se tento jev ošetřuje na HW a SW úrovni. V čem byl vytvořen program?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO