Podpora formátu videa v prohlížečích a možnost jejich zabezpečení proti pirátství

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Práce se zabývá problematikou distribuce převážně video obsahu na webu a možnostmi jeho zabezpečení. Cílem práce je prozkoumat a shrnout tuto obsáhlou problematiku. V první části práce se zabývá základy distribuce, způsoby doručování, protokoly, formáty videa. Druhá část se věnuje technologiím, které jsou používané běžně na webu a jejich porovnáním pro různé prohlížeče či mobilní platformy. Včetně pohledu do budoucnosti, kam by se tyto technologie mohli ubírat vzhledem k vývoji a plánované podpoře, ať už v prohlížečích nebo na mobilních platformách.
The work deals with distribution primarily video content on the web and the possibilities of its security. The goal of thesis is to explore and summarize this comprehensive subject. The first part covers the basics of distribution, delivery methods, protocols, video formats. The second part deals with technologies that are commonly used on the Web and their comparison in different browsers or on mobile platforms. Including a look into the future, where these technologies would might take in relation to the development of a planned support, either in the browser or on mobile platforms.
Description
Citation
BUJOK, B. Podpora formátu videa v prohlížečích a možnost jejich zabezpečení proti pirátství [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Manažerská informatika
Comittee
doc. Ing. Petr Sodomka, Ph.D., MBA (předseda) doc. Ing. Jiří Šremr, Ph.D. (místopředseda) Ing. Jan Luhan, Ph.D., MSc (člen) Mgr. Eva Michalíková, Ph.D. (člen) Ing. Štefan Štepník (člen)
Date of acceptance
2014-06-25
Defence
oponent Ing. Kratochvíl - Jaké služby u nás chybí? - odpovězeno oponent Ing. Kratochvíl - V čem vidíte potenciál mobilních zařízení do budoucna? - odpovězeno Dr. Michalíková - Proč začal tržní podíl Google Chrome tak rychle stoupat? - odpovězeno doc. Šremr - Proč začal tržní podíl Mozilla Firefox klesat? - odpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO