Bezdrátový mesh protokol pro FreeRTOS

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalářská práce si klade za cíl v teoretické části představit princip fungování mesh sítí, jejich praktického využití, stručnému představení mesh protokolu a standartu 802.15.4. Dále představuje operační systémy reálného času, které lze využít pro tvorbu programů, založených na architektuře RTOS. V praktické části je vytvořeno několik programů, a provedeno měření spotřeby energie a počtu cyklů a na základě dosažených výsledků je nalezena nejvhodnější implementace do prostředí FreeRTOS. Závěrečná kapitola je věnována celkovému přehledu dosažených výsledků, které jsou přehledně uvedeny do tabulek.
Bachelor thesis aims to introduce in thereretical part operating principe of mesh network, their practical use, brief introduction of mesh protokol and standard 802.15.4. Also present a real-time operating systems, that can be used for programming applications based on real-time operating systems architecture. In practical part is to create several progres and made measurements of energy consumption and the number of cycles. Based on the results is found most appropriate implementation into the FreeRTOS. The final chapter is devoted to the overview of the achieved results, which are summarized in the tables.
Description
Citation
HORÁK, M. Bezdrátový mesh protokol pro FreeRTOS [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Teleinformatika
Comittee
prof. Ing. Jiří Mišurec, CSc. (předseda) Ing. Milan Šimek, Ph.D. (místopředseda) Ing. Vojtěch Fiala (člen) Ing. Vladimír Červenka, Ph.D. (člen) Ing. Ľuboš Nagy, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-19
Defence
Vysvetlite pojem strieda a tvrdenie "Z hlediska maximální úspory (energie) je nejvhodnější nastavit střídu co nejvyšší" v referencii na obr. 5.13 a 5.14. Akým spôsobom sa prakticky líši použitá modifikovaná verzia FreeRTOS od verzie pôvodnej a prečo bola použitá, aké prináša výhody? Odkiaľ bola prebratá implementácia mesh protokolu a aké úpravy v nej bolo treba vykonať pre použitie v práci?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO