Výzkum a vývoj v oblasti jaderných paliv současnosti

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce si klade za cíl charakterizovat v současnosti používaná jaderná paliva a jejich materiály, popsat palivový cyklus od těžby, zpracování a obohacování, až po možnosti nakládání s použitým palivem, přehledně shrnout používané jaderné reaktory s jejich základními specifikacemi týkajícími se paliva a nastínit možné trendy výzkumu a vývoje jaderných paliv.
This bachelor thesis aims to characterize the currently used nuclear fuels and their materials, describe a fuel cycle from the mining, processing and enrichment, to possibe management of used fuel, neatly summarize useing nuclear reactors with their basic specifications and outline the possible trends of development of nuclear fuels.
Description
Citation
KOLÁČNÝ, T. Výzkum a vývoj v oblasti jaderných paliv současnosti [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a elektroenergetika
Comittee
prof. Ing. Petr Toman, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Antonín Matoušek, CSc. (místopředseda) Ing. Martin Kašpírek, Ph.D. (člen) Ing. Petr Modlitba, CSc. (člen) doc. Ing. Petr Baxant, Ph.D. (člen) doc. Ing. Ilona Lázničková, Ph.D. (člen) doc. Ing. Karel Katovský, Ph.D. (člen) Ing. Branislav Bátora, Ph.D. (člen) doc. Ing. David Topolánek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-17
Defence
Student seznámil komisi se svojí závěrečnou prací na téma Výzkum a vývoj v oblasti jaderných paliv současnosti. Student odpověděl na otázky oponenta a vedoucího práce. Doplňující otázky na ECO palivo položil Ing. Katovský. Další doplňující otázky položili Ing. Varmuža a Ing. Bátora.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO