Modem - opakovač pro úzkopásmovou komunikaci technologií PLC

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalářská práce je zaměřená na problematiku PLC komunikace, konkrétně na PLC modem. Pro začátek je nutné se seznámit s technologií PLC jako takovu, nastudovat principy přenosu, výhody, nevýhody. V další části se blíže zaměřím na samotný modem a jeho návrh, od výběru vhodné komunikační jednotky podle daných paramtrů, externích obvodů pro úpravu signálu. Nakonec navhrnu plošný spoj, modem realizovat a ověřit si jeho funkčnost.
Bachelor’s thesis is focused on PLC communications, particulary on PLC modem. For starters it is necessery to learn about basics of PLC, learn how is PLC transmited, advantages and disadvantages. In the next part i will focus on modem itself, choosing a suitable communication unit by given parameters, creating external circuits to adjust the signal for our purposes. At last i will design printed circuit, realize the modem and verify its funcionality.
Description
Citation
BEDNÁŘ, J. Modem - opakovač pro úzkopásmovou komunikaci technologií PLC [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Teleinformatika
Comittee
doc. Ing. Karel Burda, CSc. (předseda) prof. Ing. Jaroslav Koton, Ph.D. (místopředseda) Ing. Pavel Hanák, Ph.D. (člen) Ing. Ondřej Pavelka (člen) Ing. Ivo Strašil (člen)
Date of acceptance
2014-06-19
Defence
Proč byl vybrán čip NCN49597? Proč jsou v abstraktu, který je veřejný, klamné informace? Může Vámi navržené řešení sloužit jako opakovač? S jakými úpravami by mohl být realizován opakovač? - Neodpověděl. Bol návrh overený simuláciami?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO