Vlastnosti zeolitů a jejich uplatnění ve stavebních pojivech

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Zeolity, jako přírodní či syntetické aluminosilikáty, mají široký okruh uplatnění. Jejich aplikace ve stavebnictví směřuje k použití zeolitů jako příměsi typu II. Je však třeba prokázat jejich reaktivitu a vliv na obsah hydroxidu vápenatého v betonu. Cílem práce je stanovení vlivu zeolitu, jako částečné náhrady cementu v různých koncentracích na mechanické vlastnosti jemnozrnného betonu a spotřebu hydroxidu vápenatého.
Zeolites, such as natural or synthetic aluminosilicates, have a wide range of applications. Their application in the construction industry tends to use zeolites as impurity type II. However, it has to prove their reactivity and affect the content of calcium hydroxide in the concrete. The aim is to determine the effect of zeolite as a partial replacement of cement in different concentrations on the mechanical properties of fine-grained concrete and consumption of calcium hydroxide.
Description
Citation
ROUSKOVÁ, J. Vlastnosti zeolitů a jejich uplatnění ve stavebních pojivech [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Stavebně materiálové inženýrství
Comittee
Date of acceptance
2014-06-16
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO