Obnova Starého Brna

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
F
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Práce se zabývá vývojem Starého Brna. Staré Brno je v současnosti poznamenáno čekáním na realizaci územního plánu, který by měl vyřešit problém příliš velké dopravní zátěže oblasti. Na realizaci se však pravděpodobně bude čekat několik desítek let. Navrhuji využít časového úseku před změnou dopravy a započít postupný vývoj, který by předznamenával cílovou podobu městské části. Dobře fungující město nelze vytvořit jen kvalitně navrženou architekturou a urbanismem. Proto navrhuji proces, který by měl vést k cílové podobě, ale vytvářet sociálni, ekonomické, ekologické a estetické hodnoty nezávisle na ní. Pro tyto účely využívám prázdné plochy a dočasné stavby.
The work deals with the development of the Old Brno District . Old Brno District is currently marked by waiting for the implementation of the land use plan, which should solve the problem of traffic. The implementation, however, will probably take a few decades. I propose to use the period of time before the change of traffic routes and begin a gradual development that will prefigure target form of the district. Well-designed architecture and urbanism is not the only condition for well-functioning city. Therefore, I propose a process which should lead to the target form, but to create social, economic, ecological and aesthetic values independently of it. For this purpose vacant spaces and temporary structures are used.
Description
Citation
SOPOUŠKOVÁ, P. Obnova Starého Brna [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
Date of acceptance
2014-09-11
Defence
Studentka odprezentovala svoji práci v kombinaci s rozpravou s komisí. Po přečtení posudků reagovala na otázky oponenta. Ve všeobecné rozpravě reagovala na otázky komise, řešení však ne vždy obhájila. Komise konstatuje, že předložená dopracovaná diplomová práce nesplňuje kvalitativní architektonické požadavky na státní závěrečnou zkoušku v magisterském stupni. Výtky a připomínky uvedené v oponentském posudku považuje komise za zásadní a ztotožňuje se s nimi, ale zároveň je považuje za neslučitelné s obhajitelností diplomové práce.
Result of defence
práce nebyla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO