Novostavba rodinného domu s malířským ateliérem a galerií

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Tato bakalářská práce se týká návrhu a řešení rodinného domu s malířským ateliérem a galerií. Jedná se o novostavbu rodinného domu na pozemkové parcele č. 3569/258, která se nachází v obci Šlapanice nedaleko města Brna na jižní Moravě. Stavba je určena pro bydlení rodiny se dvěma dětmi, tedy pro čtyřčlennou rodinu. Součástí rodinného domu je i malířský ateliér s galerií, který bude využívaný majitelem domu pro vlastní podnikatelský záměr. Budova má nepravidelný tvar. Jde o dům nepodsklepený, bez obytného podkroví, se dvěma nadzemními podlažími, doplněn o garáž. Objekt je řešen jako zděná stavba ze systému Porotherm, stropy jsou monolitické železobetonové tl. 150 mm, rodinný dům i malířský ateliér s galerií jsou zastřešeny sedlovou střechou, garáž střechou pultovou, okna i dveře jsou plastová. Návrh odpovídá jak technickým požadavkům, tak i požadavkům investora (stavebníka).
This work involves the design and plan for house with artist studio and gallery. It is a detached house on the land plot number 3569/258, which is located in the village Šlapanice near the city of Brno in southern Moravia. The building is designed for housing a family with two children, so for a family of four. Part of the house is a artist studio and gallery, which will be used by the owner of the house for his own business plan. The building has an irregular shape. It is a house without a basement, without a residential loft, with two floors, complemented by a garage. The building is designed as a brick structure of the system Porotherm, ceilings are monolithic reinforced concrete thickness 150 mm, and house artist studio and gallery are covered by a gabled roof, garage shed roof, windows and doors are plastic. This proposal corresponds to the technical requirements and the requirements of the investor (the builder).
Description
Citation
BEDNÁŘOVÁ, Z. Novostavba rodinného domu s malířským ateliérem a galerií [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
Date of acceptance
2014-06-17
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO