Specifické látky ve zdrojích pitné vody

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
V bakalářské práci jsem se zabýval specifickými látkami, které svým výskytem ve zdrojích pitné vody znečišťují kvalitu vody. Jedná se především o těžké kovy, ale také o sloučeniny bázi síry, dusíku, fosforu a další. V práci se zabývám možnostmi odstranění těchto látek pomocí různých metod, především adsorpce na filtračních materiálech. Předkládaná práce je zaměřena na využití adsorpce na vhodných adsorpčních materiálech ke snížení koncentrace arsenu a kadmia v pitné vodě. V první části práce jsem charakterizoval látky vyskytující se ve vodě a nastínil způsoby jejich odstranění. Druhá část práce je zaměřena laboratorní sledování účinnosti odstranění arsenu a kadmia na sorpčních materiálech.
In this bachelor thesis I dealt with specific substances which occures in sources of drinking water and pollutes quality of water. Especially its heavy metal, sulfur compounds, nitrogen, phosphorus and other. In this thesis I deal with possibilities about remove of these substances by using various methods, especially absorption on filter materials. These thesis is focused on using absorption on suitable materials for reduction of concentration arsenic and cadmium in drinking water. In first part I‘ve characterized subtances which occures in the water and outlined a way to remove them. Second part is focused on laboratory observation to efficiency of removing arsenic and cadmium on sorption materials.
Description
Citation
KONEČNÝ, J. Specifické látky ve zdrojích pitné vody [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Vodní hospodářství a vodní stavby
Comittee
Date of acceptance
2014-06-16
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO