Posouzení zanášení koryta toku Blata v intravilánu obce Senice na Hané

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Posouzení stavu vodního toku v itravilánu obce. Práce se zabývá posouzením vodního toku Blata v intravilánu obce Senice na Hané, která leží v Olomouckém kraji. Řešený úsek se nachází v ř. km 34,600 34,976. Tok je upraven do obdélníkového profilu, který se zanáší. V práci je posouzena kapacita toku původní provedené úpravy, kapacita zaneseného koryta toku před pročištění v roce 2012, posouzení příčin zanášení toku a návrh nových opatření, která omezí zanášení. Posouzení stávajícího stavu koryta toku je z hlediska zanášení či vymílání provedeno na základě posouzení stability koryta pomocí nevymílací a nezanášecí rychlosti. Výpočty kapacity toku byly provedeny pomocí programu HEC – RAS 4.1.0.
Assessment of the status of a watercourse in urban area The thesis is concerned with an appraisal of water channel of Blata in urban area of Senice na Hané, Olomouc region. Solved segment is located in RK 34,600-34,976. The channel is modified to a rectangular profile which is silted. In the thesis the capacity of channel of primal improvement is assessed as well as the capacity of silted channel before depuration in 2012 and appraisal of causes of silting and concept of new arrangements in order to reduce silting process. The appraisal of current state of channel is designed on the base of nonscouring and nonsilting velocity calculation. Results of capacity of channel were calculated in HEC – RAS 4.1.0 program.
Description
Citation
MLČOCHOVÁ, Z. Posouzení zanášení koryta toku Blata v intravilánu obce Senice na Hané [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Vodní hospodářství a vodní stavby
Comittee
Date of acceptance
2014-06-18
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO