Měření vlastností výbojkových zdrojů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem práce je shrnout znalosti z oblasti výbojových světelných zdrojů a zabývat se jejich světelnými a elektrickými vlastnostmi. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část se zabývá konstrukcí světelných zdrojů, fotometrickými parametry a případným zapojením zdrojů do sítě. Seznamuje čtenáře s podrobným dělením jednotlivých typů výbojkových světelných zdrojů na různé podtypy a podkategorie. V praktické časti jsou měřeny různé vlastnosti světelných zdrojů a následné poznatky z měření jsou vyhodnoceny.
The aim of my bachelor’s thesis is to provide a summary about discharge lights sources. It deals with their light and electric qualities. The work is divided into theoretical and practical part. The theoretical part pays attention to the construction of light sources; it provides information about photometric parameters and explores the connections the light sources into the power network. It describes the discharge lamp subtypes and subcategories. In practical part the quality of light sources is measured and the following results of measurement are evaluated.
Description
Citation
ŠTĚPÁNEK, J. Měření vlastností výbojkových zdrojů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a elektroenergetika
Comittee
prof. Ing. Petr Toman, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Vladimír Blažek, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Petr Baxant, Ph.D. (člen) doc. Ing. Petr Mastný, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jiří Raček, CSc. (člen) Ing. Martin Štefanka, Ph.D. (člen) doc. Dr. Ing. Jiří Gurecký (člen) doc. Ing. Petr Krejčí, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2012-06-15
Defence
Student plynule prezentoval svoji bakalářkou práci. Shrnul teoretickou i praktickou část práce. Součástí práce byl i univerzální laboratorní přípravek na měření výbojek, u kterého student popisoval princip funkce a možnosti jeho využití. Vedoucím a oponentem bakalářské práce byly přečteny posudky a byly položeny otázky, na které student v rámci své prezentace odpověděl. Doc. Mastný měl připomínku k uvádění referencí k citacím. Doc. Baxant položil otázku, zda práce studenta někam posunula v oblasti nových získaných znalostí. Zkoušený odpověděl, že byl seznámen s novými typy výbojových zdrojů a že práce byla pro studenta přínosem.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO