Metodika průzkumu a diagnostické metody pro hodnocení stavu dřevěné konstrukce

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalářská práce je zaměřena na studium diagnostických metod a metodiky průzkumu stavu dřevěných prvků. Teoretická část popisuje složení a vlastnosti dřeva, jeho znehodnocující činitele a ochranu proti nim. V další části se rozebírají jednotlivé diagnostické metody a snaží se přiblížit metodiku průzkumu v in-situ. Praktická část pak aplikuje vybrané diagnostické metody na konkrétní dřevěný prvek, vyjmutý ze stavby. Cílem je seznámení se s postupem průzkumu dřevěných prvků a porovnání jednotlivých diagnostických metod užívaných pro dřevěné prvky.
The bachelor thesis is focused on study of diagnostic methods and methods of research of wooden elements condition. Theoretical part describes composition and quality of wood, its destroying factors and protection against them. In other part individual diagnostic methods are analysed and they try to describe metodology of research in in-sit. Second analytical parts apply selected diagnostical methods on particular wooden elements that are taken out from construction. The goal of the bachelor thesis is explanation of procedure of wooden elements research. Comparison of individual diagnostic methods that are used for wooden elements is another part of goal.
Description
Citation
SUCHÁNKOVÁ, Z. Metodika průzkumu a diagnostické metody pro hodnocení stavu dřevěné konstrukce [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
Date of acceptance
2014-06-16
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO