Návrh rekonstrukce distribuční sítě 0,4 kV E.ON v zadané oblasti

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diplomová práce se zabývá problematikou distribuční elektrické sítě se zaměřením na řešení ustáleného chodu distribuční elektrické sítě E.ON v oblasti Brno – Líšeň. Výpočet je proveden pomocí programu PAS BIZON Off-Line. První část práce je zaměřena na rozdělení jednotlivých sítí nn a vn. Druhá část práce se zaměřuje na obecný výpočet ustáleného chodu distribuční elektrické sítě a na popis kritérií pro návrh a hodnocení této sítě. V praktické části je proveden výpočet stávající sítě zvolené oblasti, ve které je umístěno 53 distribučních transformátorů. V závěrečné části je zhodnocen stávající stav sítě a proveden návrh její optimalizace a její posouzení.
This Master’s thesis deals with the problem of distribution electrical network with a focus on solving the steady operation of the electrical distribution network for E.ON Brno - Lisen. The calculation is made by using BIZON PAS Off-Line. The first part of thesis is specialized on the distribution of individual LV and MV networks.The second part of thesis is specialized on the general calculation of the steady operation distribution network and describe criteria for the design and evaluation of this network. In the practical part is calculate existing network in selected area in which is located 53 distribution transformers. In the final part is evaluate the status of existing network and perform design optimization and assessment of this network.
Description
Citation
FOJTÍK, M. Návrh rekonstrukce distribuční sítě 0,4 kV E.ON v zadané oblasti [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektroenergetika
Comittee
prof. Ing. Petr Toman, Ph.D. (předseda) prof. Ing. František Janíček, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Antonín Matoušek, CSc. (člen) doc. Ing. Petr Baxant, Ph.D. (člen) doc. Ing. Vladimír Blažek, CSc. (člen) Ing. Jan Macháček, Ph.D. (člen) Ing. Petr Skala, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2012-06-05
Defence
Diplomant prezentoval svou diplomovou práci na téma Návrh rekonstrukce distribuční sítě 0,4 kV E.ON v zadané oblasti. Oponentem práce byl Ing. Beneš, který zhodnotil přínosy práce pro praxi a vyzdvihl přístup diplomanta k řešení zadaného problému. Vedoucí práce doc. Blažek měl několik připomínek a dotazů, které směřovaly k nejasnostem v textu a rovnicích. Student tyto připomínky přijal a dotazy bez výhrad komise zodpověděl. V následující rozpravě padl dotaz Dr. Skaly na napěťové poměry v sítích nn. Student tento dotaz zodpověděl. Další dotaz padl na konkrétní provedení redukce počtu transformátorů, student tento dotaz také zodpověděl s uvedením konkrétních příkladů. Doc. Baxant měl doplňující dotaz na výpočet hodnoty soudobosti. Student otázku zodpověděl částečně.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO