Audiovizuální performance Hyperspeed reach

Abstract
Předkládaná disertační práce popisuje fenomén audiovizuální performance v různych konotacích. Podstatná část je věnována psychologické sondě do vlastního podvědomí a následnému metaforickému zpracování tohoto průzkumu. Důležitou součástí práce je shrnutí obecnych poznatků z fyzické reality a jejich metaforická aplikace na mentální a tvůrčí procesy. Tato analyza a vysvětlení vzniku vnitřních kognitivních modelů se uskutečňuje ve smyslu rozboru vztahů; interakcí na bázi spolupráce nebo konfrontace, ale i nemožnosti uchopení objektivní reality ze subjektivní pozice z důvodu splynutí rozlišování reálného a fiktivního. Vyznam audiovizuální performance je také zkoumán z lineární perspektivy historie, s cílem poukázat na obecny princip opakování se vzorců, ktery audiovizuální performance odhaluje jako činnost, která je nezbytnym projevem a zákonitostí samotného života a nejen pojmem uměleckého oboru.
This dissertation thesis describes the phenomenon of audiovisual performance in different connotations. A substantial part is devoted to psychological survey into my own subconscious and subsequently to metaphorical processing of this introspection. An important part of the work is a resume of the general knowledge of the physical properties and its metaphorical application on mental and creative processes. This analysis and explanation of internal cognitive models are implemented in terms of the study of relationships, interactions based on cooperation or confrontation, but also the inability to grasp the objective reality from the subjective position due to the merged distinctions of real and fictional. The importance of audiovisual performance is also studied in linear perspective of history, in order to point out the general principle of repetition patterns, which reveals that audiovisual performances is an activity which is a necessary expression of life itself and not just the concept in the field of arts.
Description
Citation
KOČIŠOVÁ, L. Audiovizuální performance Hyperspeed reach [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta výtvarných umění. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Umění ve veřejném prostoru a umělecký provoz
Comittee
prof. PhDr. Jan Sedlák, CSc. (předseda) PhDr. Kaliopi Chamonikolasová, Ph.D. (člen) prof. MgA. Petr Kvíčala (člen) prof. PhDr. Milena Bartlová, CSc. (člen) doc. MgA. Marian Palla (člen) RNDr. Luděk Skočovský, Ph.D. (člen) Mgr. Miloš Vojtěchovský (člen)
Date of acceptance
2014-10-02
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO