Řízení rizik projektu v konkrétní společnosti

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Tato diplomová práce je zaměřena na řízení rizik v konkrétním projektu společnosti BIC Brno s.r.o. V teoretické části jsou rozebrány principy projektového řízení, jednotlivé kroky procesu řízení rizik a hlavní metody využívající se pro identifikaci a kvantifikaci rizik. Analytická část zahrnuje popis projektu včetně jeho plánů a analýzu současného stavu společnosti, hlavním úkolem je identifikace a ohodnocení rizik projektu pomocí metody RIPRAN a návrh opatření ke snížení jejich závažnosti. Výstupem práce je registr rizik, který může sloužit i pro další projekty společnosti a zefektivnit tak jejich řízení.
This master’s thesis is focused on risk management of a particular project in the company BIC Brno s.r.o. The theoretical part describes the principles of project management, each particular step of the risk management process and main methods used for identification and quantification of risks. The analytical part contains a description of the project and its plans and an analysis of the current situation of the company, the main aim is to identify potential project risks, to evaluate them using RIPRAN method, and to plan the actions to reduce importance. The outcome of the thesis is the risk register, which can be used for other projects in the company and make risk management more efficient.
Description
Citation
HÁSOVÁ, V. Řízení rizik projektu v konkrétní společnosti [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Řízení rizik firem a institucí
Comittee
prof. Ing. Petr Dostál, CSc. (předseda) doc. Ing. Robert Kledus, Ph.D. (místopředseda) RNDr. Pavel Popela, Ph.D. (člen) doc. Ing. Radek Doskočil, Ph.D., MSc (člen) Ing. Petr Šimůnek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-11-06
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO