Implementace pokročilé filtrace s klasifikací paketů pro bezdrátové sítě

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce se zabývá možnostmi řízení QoS v GNU/Linux nástroji iptables a iproute. Pozornost je zaměřena zejména na metody pro tvarování provozu HTB a HFSC s ohledem na nasazení v bezdrátových sítích. Součástí je také simulace zajištění QoS využívající doplněk 802.11e.
The diploma thesis addresses facility of QoS control with GNU/Linux tools iptables and iproute. An attention is focused especially on HTB and HFSC traffic shaping methods with regard to utilization in wireless networks. The paper also includes a simulation of ensuring QoS in wireless network with 802.11e amendment.
Description
Citation
GRÉNAR, M. Implementace pokročilé filtrace s klasifikací paketů pro bezdrátové sítě [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
doc. Ing. Vladislav Škorpil, CSc. (předseda) Dr. Ing. Jiří Přibil (místopředseda) Ing. Tomáš Zeman, Ph.D. (člen) doc. Mgr. Pavel Rajmic, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Mácha, Ph.D. (člen) Ing. Petr Vychodil (člen) Ing. Michal Polívka, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-09
Defence
Proč byla zvolena v kapitole 2.1.4 pro nominální velikost paketu služby VoIP 1024 B? Typické pakety služby VoIP jsou mnohem menší.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO