Provoz a údržba vozidel s přeplňovanými motory turbodmychadly

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Cílem práce je provést měření průběhu teplot na turbodmychadle po zastavení motoru. Měřením chci poukázat na nutnost ponechat motor automobilu po větší zátěži vychladnout na volnoběžné otáčky. Mělo by se tím předejít možným poruchám turbodmychadla. V práci se dále zabývám poruchami, konstrukcí a základními principy fungování turbodmychadla.
The goal is to measure the temperature of the turbocharger after engine shutdown.Measurements wants to show the need to keep a car engine to cool after a heavier burden on the idle speed. It would also prevent possible disruptions turbocharger. The paper also deals with the problems, construction and basic principles of operation of the turbocharger
Description
Citation
VERTAĽ, P. Provoz a údržba vozidel s přeplňovanými motory turbodmychadly [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Expertní inženýrství v dopravě
Comittee
doc. Ing. Aleš Vémola, Ph.D. (předseda) Ing. Josef Libertín, CSc. (místopředseda) Ing. Albert Bradáč, Ph.D. (člen) Ing. Jaroslav Kudláček (člen) Ing. Michal Vintr, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2010-06-14
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO