Analýza vlivu celulózových vláken v epoxidovém lepidle určeného pro lepení dřevěných nosných prvků

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Práce se zabývá vlastnostmi epoxidových lepidel, způsobem jejich vyztužování termoplasty, kaučuky a celulózovými vlákny. Dále je v práci popsána výroba, vlastnosti a typy celulózových vláken. V praktické části bylo provedeno vyztužování epoxidové matrice různým množstvím celulózových vláken. Příprava směsi se prováděla dvěma způsoby a to homogenizérem nebo ultrazvukovým homogenizérem. Byly provedeny zkoušky na pevnost v tahu a dále smyková pevnost na vyrobených slepencích.
The thesis deals with the properties of epoxy resins, their reinforcing by thermoplastic modified epoxies, rubbers and cellulose fibers. The thesis also describes the production, properties and types of cellulose fibers. In the practical part of this thesis, there was executed reinforcement of epoxy matrix by different amounts of cellulose fibers. Mixing was performed in two ways – by a homogenizer or an ultrasonic homogenizer. There were also executed the tensile strength and shear strength tests to the manufactured conglomerates.
Description
Citation
DVOŘÁKOVÁ, M. Analýza vlivu celulózových vláken v epoxidovém lepidle určeného pro lepení dřevěných nosných prvků [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Stavebně materiálové inženýrství
Comittee
Date of acceptance
2015-02-03
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO