Měření krevního tlaku pomocí LabView

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem této práce je navrhnout měřící systém, s použitím software LabView, pro měření krevního tlaku. K určení systolické a diastolické hodnoty krevního tlaku je využito detekce vzniku a zániku Korotkovových zvuků snímaných mikrofonem. Algoritmus detekce a příslušné filtrace je vytvořen v prostředí LabView. V práci jsou uvedeny použité komponenty v navrhnutém měřícím systému a získané výsledky v podobě naměřených grafů. V závěru jsou uvedeny výhody a nevýhody navrhnuté metody.
This thesis deals with the design of system for blood pressure measurement. The system consists of microphone, amplifier and real time acquisition program using LabView. For determining systolic and diastolic blood pressure origin and ending of Korotkov's sounds is used. The algorithm for this detection is based on bandpass filtering and thresholding also implemented in LabView. As a result of this work, the measured sounds are presented and whole system is described in detail. In conclusion advantages and disadvantages of method are resumed.
Description
Citation
SLEZÁK, P. Měření krevního tlaku pomocí LabView [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Automatizační a měřicí technika
Comittee
doc. Ing. Jan Bílek, CSc. (předseda) prof. Ing. František Zezulka, CSc. (místopředseda) prof. Ing. Pavel Václavek, Ph.D. (člen) Ing. Marie Havlíková, Ph.D. (člen) Ing. Petr Petyovský, Ph.D. (člen) Ing. Radek Štohl, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2008-06-18
Defence
Na otázku oponenta odpověděl student bez problémů.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO