Přizpůsobený filtr

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Úkolem této práce je prostudovat metody snižování pravděpodobnosti chybového příjmu a navrhnout možné řešení přizpůsobeného filtru. Jako první část práce jsou teoreticky rozebrány tyto metody a následně navrhnuty jejich funkční modely v programu Matlab Simulink. Na těchto modelech je simulováno chování pro různé vstupní hodnoty a na jejich základě je vypracován výstup v závislosti pravděpodobnosti chybného příjmu na SNR u jednotlivých modelů. Ve druhé části je následně popsán návrh laboratorního přípravku se zaměřením na přizpůsobený filtr. Tento návrh je rozebrán do bloků, které jsou postupně popsány a u kterých jsou přiloženy výstupy z realizace navrhnutého řešení. Dále je podrobně popsána realizace navrhnutého řešení a výsledky dosažené pří měření na realizovaném přípravku. Tento přípravek má sloužit ke studijním a laboratorním účelům v rámci výuky předmětu Teorie sdělování.
The main objective of this work is to study methods of reducing BER and suggest possible resolution of matched filter. In the first part, the methods are theoretically analyzed and subsequently their function models are sugested in the computer programme Matlab Simulink. On these models, the behaviour for different input values is simulated and on their basis, the output depending on probability of the false income on SNR for each of models is worked out. In the second part, the design of the laboratory preparation with a view to the matched filter is described. This suggestion is divided into the parts which are subsequently described and outputs from the implementation of the suggested resolution are added. Thereinafter, the implementation of the proposed resolution and the results achieved at measurement of the realized produkt are closely described. This product is to be made for educational and laboratory purposes in terms of lessons The Theory of Communication.
Description
Citation
DVOŘÁK, P. Přizpůsobený filtr [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
prof. Ing. Miloslav Filka, CSc. (předseda) doc. Ing. Rastislav Róka, Ph.D. (místopředseda) Ing. Ivan Míča, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Reichert (člen) Ing. Miroslav Balík, Ph.D. (člen) Ing. Vladimír Tejkal (člen) Ing. Radim Číž, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-08
Defence
Bylo provedeno měření chybovosti přenosu bez aditivně přidávaného šumu? Bylo by možné z této hodnoty případně odhadnout poměr signálu k vlastnímu šumu obvodů přípravku? Ano, výsledná chybovost je nulová. Ne. Jak byly stanoveny hodnoty odporu resistorů v zapojení na obrázku 10? Nejdříve snaha výpočtem, ale nakonec potenciometrem Jaký má být správný tvar vztahu (1.2)? Au = 1 + (R40/(R20+R40)) Generujete šum? Ano, z lab. generátoru.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO