Optimalizace spotřeb energie v administrativní budově

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Hlavním cílem diplomové práce je optimalizace spotřeb energií v novostavbě výškové administrativní budovy Vienna Point II v Brně. Experimentální část práce je věnována určení skutečných spotřeb tepla v zimním období a vytvoření souboru klimatických dat pro teoretické simulační řešení. Teoretická část řešení vychází z poznatků získaných experimentálními metodami a je věnována optimalizaci potřeb energií. Použitím programových řešení, které simulují provoz budovy, je sledován vliv navržených opatření pro úspory energií. Výsledné potřeby energií, získané ze simulací jsou pak porovnány se skutečnou spotřebou.
The main aim of this thesis is optimization of energy demands in a new administrative high-rise building Vienna Point II located in Brno. Experimental part of the thesis deals with determination of real energy consumption during winter season and preparation of a set of climate data for theoretical simulations. Theoretical part is based on data obtained by experimental methods and is aimed on optimization of energy demands. The effect of suggested solution is analysed by software solutions which simulate building operation. Resulting energy demands obtained by simulations are compared with real energy consumption.
Description
Citation
HORKÁ, L. Optimalizace spotřeb energie v administrativní budově [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
Date of acceptance
2015-02-04
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO