Komunitní centrum v Českých Budějovicích - stavebně technologický projekt

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Tématem diplomové práce je zpracování stavebně technologického projektu stavby Komunitního centra v Českých Budějovicích. Práce řeší studii hlavních technologických etap, finanční a časový plán stavby, položkový rozpočet a technologický předpis pro provedení opláštění objektu. Podstatnou částí práce je technologický předpis pro provedení bednění stropní konstrukce nad 1.NP, který je doplněn o technicko-ekonomickou bilanci pro provedení této stropní konstrukce a spolu s výkresem bednění popisuje optimální variantu provedení monolitické stropní konstrukce nad 1.NP. Vhodným návrhem postupu realizace stropní konstrukce je docíleno snížení nákladů na realizaci o téměř 10 % a zkrácení délky pronájmu systémového bednění o téměř 34% oproti původnímu předpokladu.
The theme of the diploma thesis is the construction technology project construction of a community center in the Czech Budejovice. The work describes the study of the main stages of technological, financial and construction schedule, itemized budget and technological prescription for performance building envelope. A substantial part of the work is to perform a technological prescription ceiling cladding structure above 1.NP, which is supplemented by technical-economic balance for the implementation of this ceiling construction, along with formwork drawings describes the optimal design of monolithic ceiling structure above 1.NP. Suitable design of the implementation process of the ceiling structure is achieved by reducing the cost of implementation of nearly 10% and shorten the length of the lease formwork system of almost 34% compared to the original assumption.
Description
Citation
VONDRÁK, T. Komunitní centrum v Českých Budějovicích - stavebně technologický projekt [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Realizace staveb
Comittee
Date of acceptance
2015-02-05
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO