Stavebně technologický projekt výstavby dálničního nadjezdu a přeložky silnice

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Tato diplomová práce zpracovává projekt stavebně technického řešení přeložky úseku silnice a stavby mostu, který tuto silnici převádí přes trasu dálnice D47. Cílem je naplánovat výrobu stavby tak, aby samotný průběh stavebních prací proběhl optimálním způsobem. Práce se zabývá zejména řešením zařízení staveniště a charakteristikou okolních podmínek stavby. Dále je zde zpracován časový a finanční plán realizace jednotlivých objektů a s tím související počet nasazení pracovníků a strojů. Stavba se skládá ze dvou stavebních objektů stejného významu, pro silnici je zpracována studie realizace hlavních technologických etap a kontrolní a zkušební plán konstrukce vozovky. Pro most je zpracován položkový rozpočet, časový harmonogram prováděných prací, technologický normál a plán zajištění materiálových zdrojů.
This Master’s thesis deals with a construction project and a technical solution of a realignment of a stretch of a road and a bridge construction, which converts this road over the motorway D47. The aim of the thesis, is to plan the construction works in a way that ensures that they are carried out in an optimal manner. The work concentrates on the solution of the site preparation and the characteristics of the surrounding conditions of the building site. Furthermore, it deals with the time and financial plan for the implementation of individual objects and the associated number of deployment of employees and machinery. The building works consist of two construction sites of the same importance, for the road this involves a study of major technological stages of implementation and a inspection and test plan of the road construction. For the bridge, it provides a processed itemized budget, schedule of work performed, technology standard and a plan for securing material resources.
Description
Citation
SCHINDLER, M. Stavebně technologický projekt výstavby dálničního nadjezdu a přeložky silnice [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Realizace staveb
Comittee
Date of acceptance
2015-02-05
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO