Návrh metodiky hodnocení rizika pro účely jeho zveřejňování v souladu s IFRS/IAS

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Diplomová práce se zabývá metodikou hodnocení rizika pro účely jeho zveřejňování v souladu s IFRS/IAS, konkrétně pro standard IFRS 8 – Provozní segmenty. V práci jsou vysvětleny důsledky změn a výhody přechodu na Mezinárodní standardy finančního výkaznictví a dále je rozebráno jak tento přechod a změny budou provedeny. V závěru práce je navržen jeden z možných přístupů k modelování a hodnocení rizik ve vztahu k procesnímu řízení v různých typech podniků.
The diploma thesis is focused on of its presentation in accordance with IFRS/IAS, respectively, for the fulfilling the requirements of IFRS 8 – Operational Segments. In this diploma thesis, the effects and advantages of financial statements transformation on IFRS/IAS are explained. Process of this transformation all its consequences are also elaborated here. For the conclusion, possible approaches to modelling of risk and to risk measurement are suggested here.
Description
Citation
VYMAZALOVÁ, A. Návrh metodiky hodnocení rizika pro účely jeho zveřejňování v souladu s IFRS/IAS [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Podnikové finance a obchod
Comittee
prof. Ing. Drahomíra Pavelková, Dr. (předseda) prof. Ing. et Ing. Stanislav Škapa, Ph.D. (místopředseda) Ing. Helena Hanušová, CSc. (člen) doc. Ing. Eva Lajtkepová, Ph.D. (člen) doc. Ing. Robert Zich, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2009-06-10
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO