Zastřešení víceúčelového sportovního objektu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
V diplomové práce je vypracován návrh zastřešení víceúčelového sportovního objektu o půdorysných rozměrech 35x48m, maximální výškou 16m. Konstrukce je uvažována pro oblast Brno. Návrh zastřešení je vypracován ve dvou variantách.První variantu tvoří dvoukloubový obloukový příhradový vazník s výškou příhrady 2,0m. Druhou variantu tvoří trojkloubový obloukový příhradový vazník. Ve statickém výpočtu jsou navrženy a posouzeny nosné prvky jako jsou vaznice,vazník, příčná a podélná ztužidla, čelní sloup a kotvení. V závěru je zpracováno porovnání obou variant. Součástí práce je výkresová dokumentace skládající se z dispozičního výkresu, výrobního výkresu vazníku, výkresu směrných detailů a kotevním plánem.
The topic of the thesis is a project of roof of a multifunctional sport object with a ground-plan covering area 35x48m, and maximum height of 16m. This construction is projected for Brno and its surroundings. The project of roofing is evolved in two different variants. First one is formed by double-jointed arched latticed truss. Supporting components such as purlins, lateral and longitudal bracings, frontal column and anchorage are designed and assessed in static calculation. At the end of the thesis, comparison of both variants is elaborated. Design documentation, which consists of dispositional drawing, drawing of truss for manufacturing, drawing of indicative details and plan of anchorage, is a part of the thesis.
Description
Citation
MICHÁLEK, V. Zastřešení víceúčelového sportovního objektu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
Date of acceptance
2015-02-04
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO