Ochrana obce proti extravilánové vodě

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Diplomová práce se zabývá ve své první části povrchovým odtokem a opatření proti tomuto jevu, které umožňuje ovlivnit hydrologické podmínky v povodí. Jsou zde v krátkosti uvedené metody na ochranu půdy proti povrchovému odtoku a jsou zde také popsány suché nádrže v samostatné kapitole. V druhé části práce je návrh konkrétních opatření v obci Otaslavice před vnikem extravilánové vody do části obce. Tento problém se řešil komplexně pro celé povodí. Pro vyhodnocení odtoku je využita Směrnice pro výpočet odtoku z velmi malých povodí, hydrotechnické řešení je posouzeno a navrženo v programu HEC-RAS 4.1.0 a vyprojektováno v programu AutoCAD 2013.
The first part of this thesis deals with the surface runoff and countermeasures. This allows us to control the hydrological conditions in the basin. Methods of protection against soil surface runoff are mentioned. A separate chapter is focused on dry retention tanks. Aim of the second part of the thesis is to design specific measures in the village of Otaslavice to prevent external area water from flooding the village. This issue has been dealt with for the whole basin . The Guidelines for very small basin runoff calculation was used to evaluate the runoff there, hydro technical solution was assessed and designed using the HEC-RAS 4.1.0 and AutoCAD 2013.
Description
Citation
MATĚJKOVÁ, J. Ochrana obce proti extravilánové vodě [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Vodní hospodářství a vodní stavby
Comittee
Date of acceptance
2015-02-03
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO