Problematika použití R - materiálu do asfaltových směsí

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Diplomová práce se zabývá problematikou použití R-materiálu do asfaltových směsí. V teoretické části jsou rozebrány druhy recyklace netuhých vozovek a způsoby přidávání R-materiálu do asfaltových směsí. Praktická část se věnuje návrhu a laboratorní výrobě asfaltových vrstev pro ložní vrstvy ACL 16 +. Obsah R-materiálu ve směsích je 0 %, 20 %, 25 % a 30 %. Jako přísada pro změkčení R-materiálu se použil rejuvenátor EVOTHERM MA3. Na jednotlivých směsích jsou porovnány parametry zkoušek – odolnost proti trvalým deformacím, odolnost vůči účinkům vody a nízkoteplotní vlastnosti.
This thesis deals with the R-material use in asphalt mixtures. In the theoretical part, different kinds of flexible pavement recycling and ways of adding R-material into asphalt mixtures are discussed. The practical part deals with asphalt layers design and manufacture, specifically for binder course ACL 16+. R-material content in the blends is 0%, 20%, 25% and 30%. EVOTHERM MA3 rejuvenator is used as additive for softening of R-material. Various mixtures are compared based on tests - resistance to permanent deformation, resistance to the effects of water and low temperature properties.
Description
Citation
ZÍTKA, P. Problematika použití R - materiálu do asfaltových směsí [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
Date of acceptance
2015-02-02
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO